4 portioner:
Du behöver ca 600g färsk laxfilé eller laxkotletter. Knorr fiskkrydda. Rapsolja till stekning.
4 port saffranssås
Ingredienser:
- 0,5 gul lök, rödlök eller 1 schalottenlök
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl fiskbuljong eller 4 dl vatten och en buljongtärning (fisk)
- 0,5 pkt saffran
- Salt och vitpeppar
- 2 msk citronsaft
- 1,5 dl grädde eller kokbar creme fraiche
- 2 msk hackad gräslök
Tillagning:
- Skala och hacka löken.
- Stek löken i smöret någon minut och pudra över mjölet.
- Rör ihop och tillsätt buljong (eller vatten) lite i taget under omrörning.
- Tillsätt saffran samt grädde och koka såsen några minuter. Under tiden kan du smaka av saffranssåsen med citronsaft, salt och vitpeppar.
- Garnera gärna såsen med hackad gräslök.
Caprese:
Du behöver: 250 g mozzarella, 2 st tomater, 1 kruka färsk basilika, olivolja och salladskrydda(italiensk eller grekisk)
Gör så här:
- Skär mozzarellan i skivor och låt den rinna av.
- Skölj tomaterna, skiva dem och strö lite salt över skivorna.
- Varva mozzarella och tomatskivor på ett fat.
- Lägg över basilikabladen över tomat- och mozzarellaskivorna.
- Droppa över olivolja och strö över salladskrydda.
Tillbehör:
800g färskpotatis grillade i ugnen. Pensla potatishalvorna med en blandning av olja och salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar