söndag 31 juli 2016


Recept till Eid middagen år 2016.








Saffransriset kokade vi(jag och min make)med hjälp av riskokaren. Vi lade till 1 paket saffran, hackad lök, olivolja eller rapsolja, och salt.
Vi förvarade riset i kylskåpet över natten. Dagen efter så wokade vi saffransriset med jordnötsolja oh blandade med strimlad röd papricka och hackad gräslök.

Grekisk sallad: Romansallad+fetaost+röd och grön paprika+färsk oregano+rödlök+spanska oliver+gurka+dressing(citronsaft,olivolja+grekisk salladskrydda+salt)

Snabb klassisk tzatzikisås: 2,5 dl turkisk yoghurt+ grovriven skalad gurka+ 4 pressade vitlöksklyftor+1tsk olivolja+ 1tsk pressad citronsaft. Blanda gurkmoset med yoghurten. Smaksätt med salt och malen vitpeppar

  
Tilapiafisken friterade vi i en stekpanna på spisen.
Pad grapao och pico de gallo har jag tidigare lagt upp recept. Du kan hitta recepten i föregående inlägg.

Vid sidan om hade vi en riktigt het chilisås som inte finns med på bilden. Den är enkel att göra. Det bara att mixa röda habaneros med röda spanska chilipeppar i en mixer(blender). Därefter kokar man blandningen i en gryta. Det går att lägga till färsk ingefära och vitlök i mixern om man vill.
Torkad chilipulver från Thailand kan man smaksätta med pad grapaon i efterhand för de som älskar starka kryddor. Det går att köpa kryddan i Saigon i Nordstan köpcentrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar